Please select a page template in page properties.

Uljni kondenzacioni kotao WTC-OB 18-B

U novom uljnom kondenzacijskom kotlu WTC-OB 18-B radi fabrički podešen plavi gorionik Weishaupt purflam®. Zahvaljujući svojoj pouzdanosti, ovaj gorionik posebno štedi loživo ulje. Zavisno od zahteva za toplotom, uključuje se stepen 1 (12 kW) ili stepen 2 (18 kW).

Visokoefikasni izmenjivač toplote od aluminijsko-silicijskog liva u potpunosti je toplotno izolovan i osigurava godišnju energetsku efikasnost od 92 %. To odgovara razredu energetske efikasnosti A. Veliki slobodni preseci i pristupačnost s prednje strane omogućuju jednostavno održavanje kotla bez demontaže vodenog džepa.

Uljni kondenzacioni kotao Weishaupt Thermo Condens registrovan je za goriva loživo ulje EL s niskim udelom sumpora prema normi DIN 51603-1, kao i za loživo ulje ELA Bio 10 prema normi DIN 51603-6. Dodavanje aditiva koji stvaraju pepeo nije dozvoljeno. Zbog niskog sadržaja sumpora od maksimalno 50 mg/kg čuva se okolina, a grejne površine ostaje duže čiste.

Rad je izuzetno tih zahvaljujući integrisanoj kombinaciji prigušivača buke za dimne gasove i usisni vazduh. Unutar obloge kotla dodatno se nalazi jedinica za odzračivanje filtera ulja, koja je jednostavna za održavanje.

Od presudne važnosti za siguran i štedljiv rad uljnog kondenzacionog kotla WTC-OB takođe je i stručno i pažljivo puštanje u rad. Pri tome pomaže regulator sa serijski integrisanim asistentom puštanja u rad, koji upravlja hronološkim procesom. On započinje s odzračivanjem hidraulike i uljnog voda, a završava s optimizacijom stepena gorionika 1 i 2.

 

Modularno izvedeni regulacioni sistem WCM sa svojom strategijom platforme pruža jednake prednosti i korisnicima i monterima grejanja. Za najrazličitije namene postoje posebno usklađeni moduli, koji međusobno komuniciraju preko eBUS-a i tako osiguravaju komforno snabdevanje toplotom koja je prilagođena

Up