Please select a page template in page properties.

Različiti izvori energije, jedan zahtev: Pouzdan kvalitet.

Weishaupt Proizvodi. Ujedinjuju oblik i funkciju.

Weishaupt razvija energetsku tehniku. Svojim gotovo 70-godišnjim iskustvom i znanjem u kondenzacionoj tehnici proizvodimo funkcionalne sisteme grejanja za gas i ulje, toplotne pumpe i gorionike za stanove i jednoporodične kuće, kao i za industrijske komplekse. Osim toga, naše je sisteme grejanja moguće dopuniti obnovljivom sunčevom energijom. Sastavni delovi vrhunskih Weishaupt proizvoda: savestan razvoj, visokokvalitetna obrada, velika sigurnost u funkcionisanju i maksimalna efikasnost. Pri tome je jedna stvar posebno važna: dizajn prati funkciju.

Sistemi grejanja za gas

Efikasnost zahvaljujući kondenzacionoj tehnici. Mogućnost proširenja npr. solarnim kolektorima. Od zidnih sistema preko velikih kotlova pa do kompaktnih rešenja uključujući rezervoare.

Više
Toplotne pumpe

Grejanje uz pomoć energije iz okoline – sa vazduhom kao izvorom toplote.

Više
Solarni sistemi

Idealna dopuna sistema grejanja. Za zagrevanje pitke vode, a i kao podrška grejanju kuće.

Više
Sistemi pitke vode i rezervoari energije

Weishaupt rezervoari energije i uređaji za zagrevanje pitke vode specijalno su konstruisani za kombinovanje s Weishaupt sistemima grejanja. Za zagrevanje pitke vode putem solarnog sistema, a isto tako i udruživanje različitih izvora toplote.

Više
Gorionici

Weishaupt gasni, uljni i kombinovani gorionici dokazali su se već milion puta. Spektar seže od kompaktnih gorionika snage 40 kW pa do industrijskih gorionika snage do 32.000 kW.

Više

Moderno grejanje. Pomoću gasa i ulja.

Suprotno nekim prognozama, gas i ulje će i u dolazećim decenijama biti najvažnija Goriva  na tržištu toplote. Dakle, rešenje za budućnost: visokoefikasna kondenzaciona tehnika na gas ili ulje.

Postojana toplota. S obnovljivim izvorima energije.

Toplotne pumpe pretvaraju toplotnu energiju iz okoline u toplotu, umesto sagorevanja gasa ili ulja. Izvori toplote mogu biti vazduh, zemlja i voda. Savršena obnovljiva dopuna toplotnim pumpama i kondenzacionim sistemima: solarni kolektori.

Gotovo 70 godina iskustva. U svakom gorioniku.

Weishaupt gasni, uljni i kombinovani gorionici dokazali su se već milion puta od 1952. godine. U celom svetu. Oni su efikasni i pouzdani – rezultat beskompromisne usmerenosti na kvalitet.

Toplota na zalihi. Sa rezervoarima energije.

Weishaupt rezervoari sakupljaju, uslojavaju i raspodjeljuju toplotu proizvedenu iz različitih izvora energije (npr. kondenzacionih sistema, toplotnih pumpi ili solarnih kolektora), a u skladu s načelima ekonomičnosti. Primer je zagrevanje tople vode putem solarne termije.

Vaša pitanja.Naši odgovori .

"Odgovarajuće grejanje" - šta to danas znači?

Kod odgovarajućeg grejanja, potrebno je obratiti pažnju na četiri tačke:

  1. Izbor odgovarajuće moderne i efikasne tehnike je važno, kako troškovi grejanja ne bi pojeli kućni budžet.
  2. Kućni generatori toplote treba da što je manje moguće doprinose zagrevanju globalne klime.
  3. Pri modernizaciji ili novogradnji važno je osigurati pouzdan kvalitet kako bi se zagarantovalo održivo funkcionisanje sistema grejanja.
  4. Sistem grejanja mora biti tačno prilagođen ličnom životnom okruženju – izbor proizvoda i različite mogućnosti kombinovanja omogućavaju brojna pojedinačna rešenja.

Saveti pouzdanog stručnjaka u kombinaciji sa pravim proizvodima su osnova za mogućnost pravilnog grejanja.

Dobar sistem grejanja treba da radi ekonomično. Da li postoje velike razlike između nekad i sada?

I te kako! Kada je u pitanju ušteda energije, sa jedne strane se radi o smanjenju troškova korišćenjem što manje energije, a sa druge strane se štite ograničeni prirodni resursi..

Bez obzira koji se izvor energije koristi (sunce, toplotna energija iz zemlje, vode i vazduha ili gasa, ulja i struje) – ključni pojam je „Povećanje efikasnosti“.

Često se velike količine neiskorišćene energije primenom zastarele tehnologije jednostavno proteraju kroz dimnjak. Moderni sistemi grejanja poput kondenzacione tehnologije za ulje ili gas, ili toplotne pumpe, mogu enormno redukovatipotrošnju energije. Manje energije znači i manje emisija.

Up