Please select a page template in page properties.

Modernizacija grejanja. Štedi energiju i smanjuje emisije.

Staro grejanje. Velika potrošnja.

Ako Vaše grejanje radi već više od 20 godina, Vaši režijski troškovi obično su vrlo visoki. Nemojte više bacati novac na održavanje svog sistema grejanja. Radije odmah investirajte u novo grejanje. Moderni sistemi grejanja su visokoefikasni i imaju niske vrednosti emisija. To je dobro ne samo za kućni budžet, već takođe i za okolinu. Krajnje je vreme za modernizaciju. Sve što morate znati, pronaći ćete ovde.

Modernizacija grejanja. Iz dobrih razloga.

U prilog modernizaciji grejanja ne govore samo starost i efikasnost uređaja, već takođe i aspekti kao što su sigurnost, komfor i zaštita okoline:

Potencijal uštede energije do 30 % pa stoga i značajno smanjenje troškova grejanja

Nova regulaciona tehnika sprečava nepotrebno visoku temperaturu polaznog voda

Moderni kotlovi su bolje izolovani, stoga bolje čuvaju toplotu i smanjuju potrošnju goriva

Solarni kolektori mogu pokriti potrebe za toplom vodom leti. Grejanje može ostati isključeno.

Dodatno se koristi toplota gasova sagorevanja, što osigurava visok stepen iskorišćenja i smanjenje emisija

Povećanje komfora zahvaljujući manjoj buci, jednostavnom upravljanju i rukovanju putem aplikacije i weba

Podrška grejanju. Solarna dopuna.

Moderna gasne i uljna kondenzaciona tehnika vrlo je efikasna i može se savršeno kombinovati s obnovljivom solarnom tehnikom. To je razumno rešenje i u ekonomskom i u ekološkom pogledu. Besplatna energija Sunca podrška je i grejanju i zagrevanju potrošne vode. Kombinacija sa solarnim kolektorima vredna je razmatranja upravo kod modernizacije grejanja.

Dodatno korišćenje snage Sunca u velikoj meri smanjuje troškove grejanja, budući da ima dana kada se uopšte ne mora koristiti kondenzacioni sostem. Ostali propratni učinci: aktivan doprinos zaštiti klime i manja zavisnost od dobavljača Goriva .

Modernizacija. U četiri koraka.

Modernizacija Vašeg sistema grejanja se isplati. Pre svega u pogledu odnosa uloženog i dobijenog. Uz kombinaciju stručnog savetovanja i planiranja Vašeg grejanja i Weishaupt sistema grejanja i solarnih sistema brzo ste i najbolje opremljeni za budućnost.

Korak 1: Stupite u kontakt sa svojim servisom za grejanje

Prvi korak u modernizaciji grejanja: Lično se posavetujte sa stručnjakom. Uz pomoć naše pretrage specijalizovanih firmi pronaći ćete svog kompetentnog Weishaupt stručnog partnera u svojoj blizini.

Korak 2: Odaberite svoj sistem grejanja

Zajedno sa svojim stručnjakom za Weishaupt proizvode, nakon objašnjenja potencijala za uštedu energije, odaberite energent koji je za Vas odgovarajući (gas, ulje, solarna energija ili energija iz okoline) i odgovarajući sistem greanja (Kondenzaciona tehnika, Solarna termija ili toplotna pumpa) za svoju nekretninu.

Korak 3: Iskoristite podsticajna sredstva na koja imate pravo

Pre dodele narudžbine često je moguće zatražiti podsticajna sredstva na nivou regije i države - u obliku novčane podrške ili povoljnih kredita.

Korak 4: Dodela narudžbine

Nakon odobrenja podsticajnih sredstava od strane nadležne službe, više ništa ne stoji na putu modernizaciji. Sada je samo potrebno dodeliti narudžbu specijalizovanoj firmi za grejanje i ona može započeti s modernizacijom Vašeg sistema grejanja.

Vaša pitanja.Naši odgovori za Modernizaciju.

Da li postoje finansijske subvencije za modernizaciju mog kućnog sistema?

Korak po korak, zakonodavac je stvorio preduslove za dalje unapređenje energetske efikasnosti i održivosti u nemačkim domaćinstvima. U prvom planu su Uredba o uštedi energije (EnEV), nacionalni Zakon o grejanju iz obnovljivih izvora energije (EEWärmeG), posebni državni propisi poput Zakona grejanju iz obnovljivih izvora energije (EEWärmeG), u Baden-Vurtenbergu, izmenjen 2015.godine, i poboljšani program finansiranja širom Nemačke sa državnim grantovima za izvođače rekonstrukcije ili instaliranja novog sistema.

Ovi propisi promovišu prelazak na tehnologiju grejanja orjentisanu ka budućnosti. Vaš dobavljač grejanja je pravi kontakt za savršen način planiranja vaše rekonstrukcije sistema grejanja. Sa svojim znanjem, praktičnim pomagalima za planiranje i prilagođenim rešenjima, on će vam pomoći da ispunite sve zakonske zahteve i optimalno iskoristite mogućnost finansiranja. Dopusitite nam da vas posavetujemo.

Kada je vreme za modernizaciju mog sistema grejanja i da li postoji zakonska obaveza za modernizaciju?

Uredba o uštedi energije (EnEV) predviđa da se Kotao za grejanje  - sa izuzetkom niskotemperaturnih i kondenzacionih kotlova - mora generalno zameniti najkasnije nakon 30 godina rada. To znači da sistemi grejanja instalirani pre 1989. treba da dospevaju ove godine i to obuhvata (procenjuje se) više od milion starih sistema za grejanje na naftu i gas širom Nemačke. Izuzetak su stanari stambenih zgrada, ukoliko od februara 2002. godine žive u stambenoj zgradi sa manje od tri stana.

Servisne firme za Weishaupt proizvode. Brzo pretraživanje.

Servisne firme za Weishaupt proizvode. Brzo pretraživanje.

Podružnice za Weishaupt proizvode. Brzo pretraživanje.

Molimo odaberite mesto.

Koristi moju lokaciju
Back
Rezultati pretraživanja Rezultat pretraživanja Nema rezultata
Rezultati se učitavaju

Pronađite svoju nadležnu podružnicu:

Up