Please select a page template in page properties.

Oznaka efikasnosti sistema grejanja. Pomoć u donošenju odluke - pregled

Proverite energetsku efikasnost. I uporedite.

Effizienzlabel Heizsysteme

Jedna oznaka. Mnoge prednosti.

Zamisao

Označavanje sistema grejanja zasniva se na smernicama Evropske unije – radi boljeg upoređenja i kao pomoć u orijentaciji među proizvođačima i proizvodima. Metodama računanja, koje je propisala EU komisija, utvrđen je jedinstveni, standardizirani postupak. To pomaže potrošačima pri kupovini grejanja.


Korist

Orijentacija i klasifikacija su važni. Stoga su etikete s prikazom energetske efikasnosti izrađene prema određenim standardima. Međutim, na energetsku efikasnost i potrošnju sistema grejanja utiču razni činioci: Koliko treba zagrejati kuću? Koliko tople vode se troši? Postoji li podno grejanje? Odluku o kupovini, dakle, ne treba donositi samo na temelju energetske nalepnice.


Nalepnica proizvoda

Svaki sistem grejanja ima takozvanu energetsku nalepnicu proizvoda. Na njoj se može očitati energetska efikasnost kod grejanja i eventualno zagrevanja vode. Zavisno o sistemu grejanja, takođe su navedene i druge vrednosti, kao što je nivo zvučne snage.


Nalepnica postrojenja

Još sadržajnija od nalepnice proizvoda: nalepnica postrojenja. Ona prikazuje energetsku efikasnost kompletnog postrojenja grejanja, kao npr. sistema grejanja s regulatorom i rezervoarom pitke vode. Ovde su uračunata i proširenja, kao što su solarni kolektori.


ErP oznaka

ErP oznaka Jednostavno objašnjeno.

Različite etikete proizvoda za različite vrste proizvoda: tako se, na primer, kod sistema grejanja s integrisanim zagrevanjem pitke vode takođe analizira voda ili kod split toplotnih pumpi takođe meri i buka.

Servisne firme za Weishaupt proizvode. Brzo pretraživanje.

Servisne firme za Weishaupt proizvode. Brzo pretraživanje.

Podružnice za Weishaupt proizvode. Brzo pretraživanje.

Molimo odaberite mesto.

Koristi moju lokaciju
Back
Rezultati pretraživanja Rezultat pretraživanja Nema rezultata
Rezultati se učitavaju

Pronađite svoju nadležnu podružnicu:

Up