Please select a page template in page properties.

Gasni kondenzacioni uređaj Thermo Condens WTC-GW 15/25-B

Novi gasni kondenzacioni uređaj Thermo Condens WTC-GW B dosledno pojednostavljuje komunikaciju između čoveka i tehnike te je istovremeno po pitanju tehnike 100 % kompatibilan s dosadašnjim gasnim kondenzacionim uređajima. Montaža i održavanje su jednostavniji nego ikada.

Levo hidraulika i mehanika, desno elektronika<br/> Zbog vertikalnog razdvajanja funkcionalnih jedinica pojedinačni sastavni delovi, kao što su gorionik, izmenjivač toplote, pumpa itd., pregledno su raspoređeni te su lako dostupni za radove održavanja. Dodatno su hidraulika i elektronika međusobno vodonepropusno izolovani.

Garantovano u horiozontali, čak i ako montažu izvodi samo jedna osoba<br/> Novi gasni kondenzacioni uređaj može montirati i pustiti u rad samo jedna osoba. Zaštitno podnožje od stiropora, integrisano u pakovanju, ima dva praktična otvora za prihvat, pomoću kojih je uređaj, koji teži svega 41 kg, moguće jednostavno podići na montažnu šinu. Zahvaljujući praktičnoj šini za montažu i dvostrukoj napravi za nivelisanje, uređaj je u najkraćem vremenu moguće ne samo postaviti u vertikalu, već takođe i pomerati do 10 mm horizontalno i vertikalno. To je u svakodnevnoj praksi posebno vredna pomoć pri montaži, budući da je provrte vrlo retko moguće izvesti tačno u milimetar.

Maksimalna efikasnost zahvaljujući visokoefikasnom izmenjivaču toplote<br/> Unapređeni visokoefikasni izmenjivač toplote izrađen je od aluminijsko-silicijskog peščanog liva visokog kvaliteta. Odlikuju ga velika toplotna provodljivost (6-7 puta bolja nego kod plemenitog čelika), efikasnost, robusnost i dugovečnost. Površina izmenjivača toplote sa svojom promišljenom strukturom s izbočinama na 6.600 cm2 uzima maksimalnu energiju iz loživih gasova. Rezultat je standardni stepen iskorištenja 110,1 % (Hi), odnosno 99,2 % (Hs) kod temperature sistema 40/30 °C.

SCOT regulacija sagorevanja s proširenim područjem modulacije<br/> SCOT sistem firme Weishaupt s automatskom kalibracijom uvek osigurava optimalan kvalitet sagorevaranja, takođe i kod različitog sastava gasa. Raspon modulacije kod nove generacije uređaja seže do 1,9 kW. To je velika prednost u radu s delimičnim opterećenjem, koji postaje sve važniji, jer mnoge moderne zgrade zahtevaju tokom dužih razdoblja snagu ispod 4 kW.

Brzo puštanje u rad zahvaljujući asistentu<br/>Nakon pozivanja nekih graničnih uslova, asistent puštanja u rad predlaže moguće varijante hidraulike. S odabirom varijante hidraulike unapred su postavljeni mnogi parametri regulacije. To olakšava puštanje u rad i štedi vreme.

Modularni sistem upravljanja energijom (WEM)<br/> Weishaupt modularni sistem upravljanja energijom može se univerzalno primenjivati i proširivati – čak i kod kompleksnih sistema postrojenja. Standardna regulacija u gasnom kondenzacionom uređaju obuhvata krug grejanja i krug potrošne tople vode. Osim toga, moguće je priključiti do 24 dodatna kruga grejanja. Svaki dodatni krug grejanja je preko modula za proširenje spojen s centralnom regulacionom jedinicom.

Praktično rukovanje putem aplikacije ili internetskog pregledača<br/> Zahvaljujući serijskom LAN utikaču i Weishaupt portalu za upravljanje energijom, novi gasni kondenzacioni uređaj može preko interneta jednostavno i sigurno komunicirati s računarom, pametnim telefonom ili tabletnim računarom. Pri tome se poštuju trenutno najviši standardi sigurnosti. naravno, rukovanje je moguće i putem opcionalnog sobnog uređaja.

Up