Please select a page template in page properties.

Split toplotna pumpa WWP LS Kompakt (do 16 kW).

Nova Weishaupt split toplotna pumpa WWP LS dolazi u četiri veličine snage - od 8 do 16 kW. Uređaji se odlikuju svojom visokom efikasnošću s koeficijentom efikasnosti COP do 3,8 (kod A2/W35 prema normi EN 14511). Dodatno su ovi uređaji još tiši te su, zahvaljujući intuitivnoj regulaciji, još jednostavniji za rukovanje.

Elektronski BiFlow ekspanzioni ventil<br/> Elektronski BiFlow ekspanzioni ventil s 490 stepeni i elektronskim brzim zaletom (≈2 min.) dodatno osigurava veću efikasnost. Samo je jedan ventil za grejanje, hlađenje ili odmrzavanje.

BlueFin isparivač<br/> Spoljna jedinica ima isparivač s posebnim BlueFin premazom. On osigurava veću zaštitu od korozije i manje prijanjanje nečistoće. Bolje odmrzavanje postiže se bisernim efektom. Funkcija odmrzavanja ima sposobnost automatskog učenja.

Kompresor s dvostrukim rotacionim klipom<br/> Kompresor s dvostrukim rotacionim klipom s brzim inverterom osigurava vrlo tih rad, brzo postizanje zadanih vrednosti, kao i dugovečnost. Kompresor ima visokokvalitetnu toplotnu izolaciju sa zaštitom od buke te je zvučno izolovan.

Visokoefikasni ventilator<br/> Energetski štedljivi motor ventilatora bez četkica osigurava visoku efikasnost i dugovečnost. Oblik lopatica je aerodinamički optimizovan za velike količine vazduha.

Silent Mode<br/> Putem posebnog načina rada Silent Mode prigušuje se broj okretaja u slobodno definisanom vremenskom razdoblju (npr. vreme noćnog odmora) te je split toplotna pumpa stoga još tiša. To ne utiče negativno na osnovno snabdevanje toplotom.

Posuda za kondenzat bez električnog grejanja<br/> Odvodnja kondenzata kroz tačno pozicionirane otvore garantuje sigurnost u radu do -20 °C. Električno grejanje i s time povezana potrošnja električne energije izostaju.

Hidraulička jedinica - komponente sistema vode za grejanje<br/> U hidrauličkoj jedinici (unutrašnja jedinica) serijski su integrisani: kondenzator s difuzijski nepropusnom toplotnom izolacijom, ekspanzijska posuda, sigurnosni komplet sa sistemom odzračivanja, sistem odvajanja mulja, visokoefikasna cirkulaciona pumpa (energetski razred A) za grejanje i toplu vodu s nepropusnim tkrokrakim ventilom.

Hidraulička jedinica - elektronske komponente sistema<br/> Od električnih komponenti u hidrauličkoj jedinici su ugrađeni: drugi generator toplote za grejanje i toplu vodu, senzor zapreminskog protoka, senzori polaznog i povratnog voda, LED indikatori funkcije, kao i uređaj sistema za rukovanje s visokokvalitetnim ekranom u boji.

Komfor intuitivne regulacije<br/> Novi uređaj za rukovanje sa ekranom u boji sledi dokazano Weishaupt načelo „pritisni-okreni“. Rukovanje je znatno pojednostavljeno i skraćeno zahvaljujući asistentu za puštanje u rad. Vrijednosti postavki se pozivaju putem tekstualnih dojava.

Hlađenje u serijskoj izvedbi<br/> Već u kvalitetnoj serijskoj opremi moguće je i tiho i dinamičko hlađenje.

Up