Please select a page template in page properties.

Rekordna godina s energetskom tehnikom: Weishaupt u 2018. godini ima najveći rast u tržišnom okruženju

Uspešnost s toplotnim pumpama, gasnom kondenzacionom tehnikom i drugim rešenjima u vezi s grejanjem i energijom: s prometom u vrednosti 635 milona evra Weishaupt grupa beleži 2018. godinu kao rekordnu. Razvoj je ubrzan zahvaljujući novim proizvodima za efikasnu tehniku grejanja. Kroz značajne investicije ukupne vrednosti 420 miliona evra u proteklih 10 godina, firma Weishaupt je učvrstila svoj položaj u budućnosti. Na svetskom sajmu grejanja, klimatizacije i hlađenja ISH u Frankfurtu, od 11. do 15. marta 2019., ova grupa predstavlja sve proizvode i usluge sa svojim firmama Weishaupt, BauGrund Süd i Neuberger Gebäudeautomation.

Weishaupt Grupa, ponuđač sistema na temu energije, 2018. godine je svoj međunarodni promet povećala za sedam posto u odnosu na prethodnu godinu, na 635 miliouna evra. Na domaćem nemačkom tržištu taj je rast iznosio čak više od deset posto. Stoga je ovo preduzeće, osnovano 1932. godine, imalo znatno veći rast nego prosečno tržišno okruženje. Članice ove grupe s 3.580 zaposlenih u celom svetu su Max Weishaupt GmbH (proizvođač toplotnih sistema, od toplotnih pumpi za jednoporodične kuće do velikih industrijskih gorionika), BauGrund Süd (bušenja za geotermalnu energiju u blizini tla) i Neuberger Gebäudeautomation.

Između ostalog, posebno su bile tražene Weishaupt toplotne pumpe. Broj prodanih komada u Nemačkoj 2018. godine beleži povećanje od 22 posto u odnosu na prethodnu godinu. Ovde se takođe odražava trend na tržištu tehnike grejanja. Jer toplotne pumpe su već 2017. godine, najpre u odobrenim novim stanovima u Nemačkoj, bile najčešće ugrađivani generatori toplote. Još od 2007. godine Weishauipt ima širok proizvodni program toplotnih pumpi za korištenje energije iz vazduha, tla i vode. Sa tim dolazi i kompetentnost firme BauGrund Süd iz Weishaupt grupe za bušenja zemnim sondama i bušenja bunara, kako bi se dobila toplota iz tla i vode.

Također s porastom broja komada prodantih proizvoda od dvanaest posto u 2018. godini, područje proizvoda kondenzacione tehnike je iznad prosečnog rasta u toj privrednoj grani u Nemačkoj.

Pozitivan osvrt<br/> Vođa kompanije dipl. ing. Siegfried Weishaupt izvodi pozitivan zaključak o dugoročnom poslovanju Weishaupt grupe: „Vrlo dobar razvoj danas zasniva se na velikom kontinuitetu, koji je obeležio sva područja poslovanja u proteklim decenijama." Preduzetnik, koji je u februaru 2019. proslavio svoj 80. rođendan, naglašava: „Max Weishaupt GmbH sa svojom ekspertizom na području energetske tehnike čini jezgru današnje grupe kompanija. Kroz integraciju tvrtki Neuberger 1995. godine i BauGrund Süd 2009. godine pokrivena su važna područja poslovanja - automatizacija zgrada i geotermija. Od doslednog usavršavanja sva tri područja poslovanja profitira grupa preduzeća kao celina. To se može zahvaliti sinergiji između pojedinačnih preduzeća. Ona nam kao ponuđaču opsežnih sistema daju jedinstveni položaj u branši.“

Investiranje u budućnost<br/> Weishaupt grupa od 2010. godine sprovodi desetogodišnji investicioni program u vrednosti 420 miliouna evra. U okviru ovog programa proširuje se prodajna mreža, proizvodna postrojenja, logistika, kao i istraživanje i razvoj. 2018. godine je pušten u pogon novi logistički centar u matičnoj fabrici u Schwendiju – investicija vredna 30 miliona evra. Sledeće je u planu otvaranje nove centrale za Severnu Ameriku u Kanadi, kao i gradnja potpuno nove centrale za preduzeće BauGrund Süd. Istovremeno preduzeće ubrzava istraživanje i razvoj na području efikasne energetske tehnike.

Partner kompanijama za grejanje<br/> Osim efikasnih i pouzdanih proizvoda, stalnom uspehu, posebno u Nemačkoj, u velikoj meri doprinosi i partnerstvo kompanije s firmama za instaliranje i servisiranje grejanja, kaže dipl.ing. ek. Thomas Weishaupt. „Stalno dobijamo povratne informacije o tome koliko je ovo partnerstvo važno kupcima. Takođe i reprezentativne ankete u branši pokazuju vrlo veliko zadovoljstvo kupaca,“ kaže izvršni direktor firme Weishaupt. Kao posebno važne ponude za firme za grejanje, dipl.ing. ek. Thomas Weishaupt navodi i usluge koje se odnose na vlastite proizvode, a takođe i pokrivenost s 28 podružnica samo u Nemačkoj. Podružnice se nalaze u vlastitim zgradama te imaju opsežnu opremu.

„Preko Weishaupt podružnica privrednici dobijaju usluge u vezi s našim proizvodima koje su u potpunosti prilagođene njihovim potrebama. To seže od tehničkog savetovanja pa do praktičnih edukacija o proizvodima. “Tako Weishaupt dodatno jača gustu mrežu podružnica.

Weishaupt na sajmu ISH 2019.<br/> Na svetskom sajmu grejanja, klimatizacije i hlađenja ISH u Frankfurtu od 11. do 15. marta 2019. u novoj hali 12.0 na štandu veličine 2.6000 m2 grupa Weishaupt predstavlja kompletan svoj program proizvoda i usluga na području energetske tehnike, dobijanja energije i upravljanja energijom.

Preuzimanje informacija za štampu

Up