Please select a page template in page properties.

Weishaupt Grupa

Weishaupt grupa s više od 4300 zaposlenih ubraja se u vodeća preduzeća za gorionike, kondenzacionu tehniku, toplotne pumpe, solarnu tehniku i automatizaciju zgrada.

Glavna jedinica je Max Weishaupt GmbH u mestu Schwendi s vlastitim institutom za istraživanje i razvoj.
Preduzeće, koje je osnovano 1932. godine, od 2009. godine je ustrojeno kao holding: pod istim krovom nalaze se tri društva, koja posluju na području energetske tehnike, dobijanja energije i upravljanja energijom.

Energetska tehnika: Weishaupt nudi široku paletu proizvoda na području gorionika, kao i kompletnih sistema grejanja na polju kondenzacione tehnike za gas i ulje pa do solarnih sistema i toplotnih pumpi za korišćenje obnovljivih izvora energije.

Dobijanje energije: BauGrund Süd je od 2009. godine deo Weishaupt grupe i izvodi bušenja za zemne sonde i bušenja bunara za instaliranje toplotnih pumpi. S iskustvom od preko 3 miliona metara bušenja i oko 40 profesionalnih ekipa za bušenje, firma BauGrund Süd jedno je od vodećih evropskih preduzeća za korišćenje geotermalne energije u blizini površine tla. K tome dolazi i područje ispitivanja građevinskog tla.

Upravljanje energijom: Neuberger Gebäudeautomation članica je Weishaupt grupe od 1995. godine i isporučuje inteligentnu tehniku upravljanja zgradom. Ona pruža efikasna i cenovno povoljna rešenja u vezi sa svim tehničkim sistemima, kao što su grejanje, klimatizacija, ventilacija, svetlo, zaštita od sunca ili sigurnosni sistemi svih vrsta.

Up