Please select a page template in page properties.

Proizvod godine 2020. prema izboru čitalaca portala haustec: Weishaupt osvaja zlato i srebro

haustec.de, portal izdavača Gentner-Verlag za stručnjake na području kućne tehnike, 2020. godine je po treći put organizovala izbor čitalaca za proizvod godine

Učestvovalo je 95 proizvođača s više od 100 proizvoda u ukupno devet kategorija. Ukupno 3.200 stručnjaka glasalo je tokom gotovo pet nedelja na portalu haustec.de i odabralo svoje omiljene proizvode.

Proizvodom godine 2020. u kategoriji “grejanje” proglašen je gasni kondenzacioni uređaj Weishaupt Thermo Condens WTC-GW 80/100-A. S ovim je uređajima kompanija Weishaupt proširila spektar usluga svojih zidnih kondenzacionih sistema s dosadašnjih 60 kW na 100 kW – u kaskadi čak na 800 kW. Osim praktične izvedbe, posebna obeležja su i Weishaupt SCOT sistem s automatskom kalibracijom (Safety Combustion Technology) i raspon modulacije do 14,4 kW (kod 50/30 °C).

U kategoriji “toplotne pumpe” Weishaupt toplotna pumpa vazduh/voda Biblock WWP LB zauzela je drugo mesto. Dostupna je u rasponima snage od 3-10 kW kod modela WWP LB 12 pa do 5,6-16,6 kW kod modela WWP LB 20. Aluminijumske lamele s optimiziranim strujanjem i ventilator s lopaticama u obliku krila sove osiguravaju posebno tih rad. Već i kod najmanje udaljenosti postiže se nivo zvučnog pritiska od 35 dB(A). To odgovara najstrožim tehničkim zahtevima na buku (granična vrednost u isključivo stambenim područjima i lečilištima). Zahvaljujući ubrizgavanju pare i dodatnom izmenjivaču toplote s elektronskim ekspanzionim ventilom, Biblock topliotna pumpa radi pri spoljnim temperaturama do -22 °C te daje temperature polaznog voda do 65 °C. Ove funkcije čine Biblock jednom od najtiših i najefikasnijih toplotnih pumpi vazduh/voda na tržištu – pravi premium proizvod za novogradnju i modernizaciju objekata.

Up