Please select a page template in page properties.

Splitblock® toplotna pume WSB (6 do 18 kW) i WSB Kompakt (6 do 10 kW)

Sa novim Splitblock® toplotnim pumpama WSB i WSB Kompakt Weishaupt, kao stručna specijalizovana firma, proširuje svoj proizvodni program na toplotne pumpe za izvor toplote vazduh.

Nove toplotne pumpe postoje u različitim veličinama snage sa modulisanim opsegom do 6, 8, 10, 12, 15 i 18 kW (WSB) odn. 6, 8 i 10 kW (WSB Kompakt). Pouzdano rade do -20 °C spoljne temperature i isporučuju temperaturu polaza do 60 °C. Splitblock® toplotne pumpe WSB i WSB Kompakt su serijski namenjene za grejanje i hlađenje. Time su pogodne ne samo za novogradnju nego i za modernizaciju.

Spoljni uređaj u novom, odgovarajućem dizajnu ima kvalitetno kućište, koje je sa unutrašnje strane pokriveno materijalom koji prigušuje buku. Vemtilatori nisu vidljivi spolja. Za jednostavniji tranport sa strane postoje ručke.
BlueFin-isparivač nudi veliku izmenjivačku površinu za energiju spoljne sredine. Specijalni premaz obezbeđuje visoku anti-korozivnu zaštitu, manje zadržavanje nečistoća i optimizovanu funkciju odmrzavanja, za siguran rad u toku zime.
Vod za kondenzat preko tačno pozicioniranih otvora obezbeđuje pogonsku sigurnost do -20 °C. Time otpada elektro grejanje tacne za kondenzat i sa tim povezani troškovi struje.
Visokoefikasni ventilator sa energetski štedljivim motorom osigurava visoku efikasnost i dug životni vek. Oblik krila je aerodinamički optimizovan za velike zapreminske protoke.
Elektronski BiFlow-ekspanzioni ventil sa 490 stepeni i elektronskim brzim hodom (≈ 1-2 min) obezbeđuje dodatnu visoku efikasnost. Tako je za grejanje, hlađenje i odmrzavanje potreban samo jedan ventil.
Inverterska tehnika nudi podešavanje snage za tih rad sa prihvatljivim opterećenje materijala. Integrisan elektronski nadzor garantuje više sigurnosti.
Dvostruki rotacioni kompresor obezbeđuje tih rad, brzo postizanje zadatih vrednosti kao i dug radni vek. Ima kvalitetnu toplotnu/zvučnu izolaciju kao i zvučno izolovane oslonce.
Za brzo i sigurno elektro povezivanje tu su kvalitetne priključne stezaljke. Električna veza između spoljne i unutrašnje jedinice (Hidraulične jedinice) je samo preko dvožilnog kominukacionog kabla (12 V Data).

unutrašnjoj jedinici (hidrauličnoj jedinici) su serijski integrisane sledeće hidraulične komponente: kondenzator sa difuziono nepropusnom toplotnom izolacijom, kompenzacionom posudom (18 l), sigurnosnim ventilom, odzračnim sistemom za grejanje i hlađenje sa integrisanom posudom za odzračivenjem odvajačem mulja, energetski štedljivom cirkulacionom pumpom za grejanje i hlađenje, trokrakim ventilom.
Od električnih komponenata su u unutrašnjoj jedinici ugrađeni: drugi generator toplote za grejanje i toplu vodu, senzor zapreminskog protoka, senzori polaza i povrata, Elektrobox sa relejima, LED-Funkcijska traka kao i programatorska jednica sa ekranom u boji.

 Verzija Kompakt uključuje hidrauličnu jedinicu (gore) i bojler (dole) u dve odvojene transportne celine. Priključci na hidrauličkoj jedinici se mogu poručiti da budu na gore, levo ili desno. Toplovodni bojler WAS 165 Eco (161 litar) je zahvaljujući kompozitonoj toplotnoj izolaciji (vakuum-izolacija) visokoefikasna, sa izmenjivačkom cevnom zmijom od 1,7 qm i revizionom prirubnicom sa magnezijumskom anodom. Kućište verzije Kompakt zauzima samo 0,36 qm površine poda, i sve četiri nožice se mogu zasebno nivelisati.

 

Up