Please select a page template in page properties.

Monoblok toplotne pumpe vazduh-voda Aeroblock® sa prirodnim rashladnim sredstvom R290 (Propan)

Sa Aeroblock® WAB 8 i 11 (modulisane do 8 odnosno do 11 kW) Weishaupt donosi novu generaciju Monoblok toplotnih pumpi na tržište.

Prirodno rashladno sredstvo R290 (propan) puni se u hermetički zatvoren rashladni krug. To znači da za montažu nije potreban sertifikat za rashladnu tehniku.

Kompletna oplata je sa akustičnom izolacijom i u kombinaciji sa aluminijumskim lamelama i inovativnom tehnologijom ventilatora osigurava vrlo tih rad. To znači da se Aeroblock® može korisitit i u gusto naseljenim područjima.

Sa inovativnim rashladnim krugom omogućen je rad toplotne pumpe bez dodatnog grejača pri minimalnoj temperaturi od -22 °C i temperaturi polaznog voda do 70 °C.

Srce sistema je BlueFin isparivač sa posebno velikom površinom za primanje energije okoline od 24 m² (8 kW) ili 35 m² (11 kW) i elektronskim ekspanzionim ventilom s brzim pokretanjem za grejanje, hlađenje i odmrzavanje.

Inovativni "Low Sound" spiralni kompresor s brzom inverterskom tehnologijom omogućava vrlo gladak rad uz brzo postizanje specificiranih zadanih vrednosti, kao i dugovečnost. Kompletan sistem odzrake i odvajanja nečistoća zaokružuje visok nivo standardne opreme.

U kombinaciji s kombinovanim rezervoarom WKS LE #4 sa integrisanim upravljanjem, instalacija sistema je izuzetno jednostavna.

Up