Please select a page template in page properties.

Kompaktna kondenzaciona tehnika sagorevanja. Sa maksimalnom snagom.

Gasni-kondenzacioni Weishaupt Thermo Condens® WTC-GB (470-620 kW).

Weishaupt gasni kondenzacioni Kotao  WTC-GB uprkos svojoj kompaktnoj konstrukciji isporučuje do 620 kW snage i može da snabdeva toplotom velike stambene i poslovne zgrade komforno i visokoefikasno. 

Štedi energiju
Visokoefikasni izmenjivač toplote

Izmenjivač toplote  visokih performansi, u kome se generisana toplota prenosi na vodu za grejanje, napravljen je od livenog aluminijuma/silicijuma, čija je toplotna provodljivost 7 puta veća od nerđajućeg čelika. Pored toga, ovaj materijal ima veoma visoku otpornost na koroziju.

Modulisani pogon

Kondenzacioni Kotao  kontinuirano prilagođava svoju snagu odgovarajućim toplotnim zahtevima. Odnos modulacije je 1:10 (620) / 1:8 (470)! Efikasnost se primetno povećava kontinuiranim radom gorionika ili smanjenjem vremena.

Mala potrošnja električne energije

Sinhroni Motor gorionika  ne štedi samo električnu energiju zahvaljujući podešavanju snage, njegova struktura odgovara klasi efikasnosti IE5 - najboljoj mogućoj klasi.

Prednosti uređaja
PLN-gorionik

Uređaji kontinuirano prilagođavaju svoju snagu odgovarajućim toplotnim zahtevima. Kontinuirani rad gorionika od 60 kW povećava efikasnost. Proces prethodnog mešanja i naknadno sagorevanje na površini cevi za sagorevanje smanjuju štetne materije na minimum.

Kaskada

Za još veću snagu, WTC-GB se može kaskadno vezati, što može značiti povećanje snage do 2480 kW. Weishaupt kontrolni sistem preuzima kontrolu nad kaskadnim jedinicama. Jačina kondenzacije preko ogromnog opsega snage je par Excellence.

Lako servisiranje

Zahvaljujući velikim revizionim otvorima postavljenim sa strane, može se izmenjivač toplote jednostavno očistiti, kako bi se očuvala visoka efikasnost.

 

Regulacioni sistem

Sa standardnom regulacijom, mogu se kontrolisati do 4 (!) kruga (npr. 3 kruga grejanja i 1 rezervoar tople vode). Dodatni krugovi grejanja i tople vode mogu se kontrolisati pomoću opcionih modula za proširenje. Daljinsko održavanje i funkcije praćenja i optimizacije su moguće preko WEM portala.

Instalacija
Kompaktne dimenzije

Sa dubinom manjom od 1,6 m, visinom od oko 1,5 m i širinom od samo 68 cm, kondenzacioni Kotao  WTC-GB 620 je, u odnosu na svoju snagu od maksimalno 620 kW, čudo koje štedi prostor i prolazi kroz skoro svaka vrata. Težina sa gorionikom je samo 450 kg (470 kW: ~370 kg).

Filtriranje vazduha

Usisni Vazduh za sagorevanje  se filtrira pomoću 2-stepenog predfiltera, koji je deo standardne opreme. Materijal filtera se lako čisti i štiti površinu gorionika od kontaminacije.

Hidraulički pribor

Širok asortiman Weishaupt pribora kao što su npr. dimovodni sistemi, hidraulični sistemi i sigurnosna tehnologija olakšavaju planiranje i ubrzavaju instalaciju. Grupe hidrauličkih sistema su opremljene profesionalnom toplotmom izolacijom, koja ne samo da pruža odličnu izolaciju, već je i jednostavna za ugradnju.

Informacioni materijal. Detaljno, opsežno, interesantno.

Informationsmaterial Magazin

Weishaupt Thermo Condens® WTC-GB (470-620 kW)

Model

Goriva

min.snaga kotla 50/30 °C
max.snaga kotla 50/30 °C
max.temp.dimnih gasova 80/60 °C
nivo zvučnog pritiska
max.radni pritisak

Širina
Visina
Dubina
Težina
Model

Goriva

min.snaga kotla 50/30 °C
max.snaga kotla 50/30 °C
max.temp.dimnih gasova 80/60 °C
nivo zvučnog pritiska
max.radni pritisak

Širina
Visina
Dubina
Težina
WTC-GB 470-A

Zemni gas E/H, Zemni gas LL

59,0 kW
471,0 kW
68
64 dB
6,0 bar

680,0 mm
1 531,0 mm
1592,0 mm
370,000 kg
WTC-GB 470-A

Tečni naftni gas B/P

59,0 kW
471,0 kW
68
64 dB
6,0 bar

680,0 mm
1 531,0 mm
1592,0 mm
370,000 kg
WTC-GB 620-A

Zemni gas E/H, Zemni gas LL

62,0 kW
620,0 kW
68
64 dB
6,0 bar

680,0 mm
1 531,0 mm
1592,0 mm
430,000 kg
WTC-GB 620-A

Tečni naftni gas B/P

62,0 kW
620,0 kW
68
64 dB
6,0 bar

680,0 mm
1 531,0 mm
1592,0 mm
430,000 kg

WTC-GB 470-620 Maksimalna snaga, minimalni prostor

Od izmenjivača toplote do visokoefikasnih pumpi velikog opsega modulacije - WTC-GB kombinuje modernu kondenzacionu tehnologiju sa ogromnim performansama u najmanjim prostorima i potpuno je usmeren na efikasnost i pouzdanost.

Rad sa sistemom

 • Jednostavno korišćenje Okreni i Pritisni

 • Jednostavan pristup informacijama i podešavnjima
Opener
Izmenjivač toplote

 • Visoka toplotna provodljivost (7x viša nego kod neređajućeg čelika)
   
 • Nizak otpor strujanju postignut razdvajanjem protoka vode 

 • Jednostavno čišćenje kroz velike revizione otvore
Opener
Sigurnosni set

 • Sigurnosni ventil 3 ili 6 bar.
   
 • Zahvaljujući dodatnom senzoru temperature na izmenjivaču toplote i dodatnom maksimalnom presostatu nije potrebno instalirati sigurnosni poklopac.
Opener

Vaša pitanja. Naši odgovori na temu Grejni sistemi.

Weishaupt kondenzacioni kotao sa stepenom efikasnosti od 110 %. Kako to funkcioniše?

Sistem grejanja kondenzacionom tehnologijom, zahvaljujući posebnoj konstrukciji izmenjivača toplote, u stanju je da izdvoji ne samo toplotu sagorevanja već i toplotu isparavanja iz dimnih gasova i da je prenese na sistem grejanja. Dimni gasovi se kondenzuju u izmenjivaču toplote i prenose nastalu toplotu u sistem grejanja. Kao rezultat, izračunata efikasnost premašuje teorijsku granicu od 100 %.

Da li ima smisla zameniti konvencionalni sistem za grejanje na lož-ulje kondenzacionim sistemom na lož-ulje, u okviru modernizacije sistema grejanja?

Da, to ima savršenog smisla. Objašnjenje: u prošlosti su kotlovi stalno radili na visokim temperaturama od 70°C, na primer. Sobna temperatura se kontrolisala pomoću regulacionih ili termostatskih ventila. Budući da su kotlovi radili tokom cele godine, kako bi pored potrebe za grejanjem, u letnjim mesecima pokrili i potrebu za toplom vodom, gubitci energije su bili vrlo visoki. Zamena zastarelih kotlova se isplati bez obzira da li je u međuvremenu na kući naknadno postvljena toplotna izolacija. Realizovani primeri pokazuju da su zamenom tehnologije grejanja i upravljanja moguće uštede do 30% u poređenju sa zastarelim kotlovima.

Servisne firme za Weishaupt proizvode. Brzo pretraživanje.

Servisne firme za Weishaupt proizvode. Brzo pretraživanje.

Podružnice za Weishaupt proizvode. Brzo pretraživanje.

Molimo odaberite mesto.

Koristi moju lokaciju
Back
Rezultati pretraživanja Rezultat pretraživanja Nema rezultata
Rezultati se učitavaju

Pronađite svoju nadležnu podružnicu:

Up