Please select a page template in page properties.

Obnovljivo grejanje. Sa snagom Sunca.

Weishaupt sistem pločastih kolektora WTS-F2

Sistem WTS-F2 razvijen je specijalno za vrste montaže „na krov“ i „ravni krov“. Ovi su kolektori prikladni i za veće solarne sisteme, a i za manje sisteme - za zagrevanje potrošne vode, a i kao podrška grejanju.

Visoka energetska efikasnost
Izvrsno iskorišćenje energije

Weishaupt solarni kolektori koriste i direktno i indirektno sunčevo zračenje. Kao podrška grejanju kod, na primer, stambene površine 120 m², potrebna su četiri kolektora, svaki površine 2,5 m². Za čisto zagrevanje potrošne vode za tročlano domaćinstvo dovoljna su dva kolektora.

Indirektno sunčevo zračenje

Mirotherm višeslojni površinski premaz, osim direktnog sunčevog zračenja, za dobijanje toplote takođe koristi i difuzno zračenje.

Prednosti uređaja
Robusna izvedba

Zavareni aluminijski okvir trajnoelastično je zalepljen sa solarnim staklom.

Dug životni vek

Kako bi se izjednačila istezanja materijala uzrokovana uticajem temperature, kod spajanja kolektora koriste se specijalni kompenzatori. To je bitan preduslov za dugotrajnost i pouzdanost u radu.

Instaliranje
Fleksibilna primena

Weishaupt solarni kolektori prikladni su kao dopuna starih postrojenja, a takođe i novih sistema grejanja. Mogu se kombinovati s različitim Weishaupt sistemom rezervoara: kao solarna potpora sistemima grejanja s Weishaupt rezervoarom energije (WES 660 ili WES 910) i kao solarno zagrevanje potrošne vode s bivalentnim rezervoarom WASol.

Atraktivne mogućnosti podsticaja

Država, pokrajine i opštine često isplaćuju podsticaje pri kupovini solarnog sistema. Takođe se možete savetovati i sa svojim stručnjakom za grejanje.

Informativni materijal. Detaljno, opširno, zanimljivo.

Informationsmaterial Magazin

Weishaupt sistem pločastih kolektora WTS-F2

Model

Bruto površina
Širina
Dužina
Visina
Težina

Solar KEYMARK (DIN CERTCO)
Model

Bruto površina
Širina
Dužina
Visina
Težina

Solar KEYMARK (DIN CERTCO)
WTS-F2 K5

2,51
1 212,0 mm
2 070,0 mm
65,0 mm
34,000 kg

WTS-F2 K6

2,51
1 212,0 mm
2 070,0 mm
65,0 mm
34,000 kg

WTS-F2 Fleksibilni sistem solarne termije.

Bez obzira radi li se o sedlastom, četvorovodnom ili ravnom krovu, garaži ili kući – fleksibilni Weishaupt WTS-F2 uklapa se u gotovo svaki krov pa stoga može uštedeti i velike količine energije.

Dodatna sigurnost

  • Kompenzatori izjednačuju istezanje materijala uzrokovano uticajima temperature
Opener
Čvrsti spoj

  • Šina s mogućnošću nivelisanja
  • Krovna sidra koja je moguće premeštati
Opener
Ušteda električne energije

  • Energetski štedljiva električna solarna pumpa WHI-pump-sol
  • Opsežna tehnika sistema
Opener

Vaša pitanja.Naši odgovorina temu Solar.

Da li postoje programi subvencionisanja solarne toplotne energije?

Promocija solarne toplotne energije je raznolika. Termalni solarni kolektorski sistemi se finansiraju u mnogim državama. Na primer, u Nemačkoj, putem programa podsticaja tržišta Saveznog zavoda za ekonomiju i kontrolu izvoza (BAfA). Za više informacija pogledajte https://www.bafa.de.

Solarni termalni sistem može se finansirati kreditom KfV po niskom kamatom u programu 167 "Energetski efikasna obnova - dopunski zajam". Za pretvaranje sistema grejanja u obnovljivu energiju postoji do 50.000 evra po stambenoj jedinici. program se takođe može kombinovati sa finansiranjem BAfA. Treba napomenuti, međutim, da se takođe mora podneti zahtev za finansiranje KfV-a pre instaliranja solarnog sistema. Više informacija na https://www.kfw.de.

Kako se Weishaupt solarni sistem najbolje koristi?

Postoje dva različit načina korišćenja Weishaupt solarnih sistema.

  1. Za podršku pripreme sanitarne tople vode: Za dobar solarni prinos optimalna je orjentacija površine kolektora prema jugu sa nagibom od 45°. Ovi zahtevi se mogu ispunuti samo u retkim slučajevima. Odstupanja se nadoknađuju povećanjem površine kolektora.
  2. Za podršku grejanju: Za solarni sistem sa dodatnom podrškom za grejanje. veličina kolektorskog polja i akumulacioni rezervoar moraju se posebno planirati. Potreba za toplotom je veća, pa su i kolektorsko polje i akumulacioni rezervoar dimenzionisani veći. To rezultira solarnim pokrivanjem za grejanje i toplu vodu do 30%, što znači da se i troškovi mogu smanjiti do 30%.

Servisne firme za Weishaupt proizvode. Brzo pretraživanje.

Servisne firme za Weishaupt proizvode. Brzo pretraživanje.

Podružnice za Weishaupt proizvode. Brzo pretraživanje.

Molimo odaberite mesto.

Koristi moju lokaciju
Back
Rezultati pretraživanja Rezultat pretraživanja Nema rezultata
Rezultati se učitavaju

Pronađite svoju nadležnu podružnicu:

Up