Please select a page template in page properties.

Maina peče i greje sa Weishaupt Kompaktnim- i Industrijskim gorionicima

Ne morate biti poznavalac kolača, pa čak ni doći iz Italije, da biste prepoznali kupolastu, laganu kartonsku kutiju sa kaišem za nošenje i natpisom „Panetone“: Ovako se pakuje slatki hleb sa pečenim voćem, koji je navodno izumeo milanski pekar po imenu Antonio da bi probudio apetit svoje veljene. Pane, na nemačkom hleb – Panetone, igra reči: Antonijev hleb.

Trijumf ovog peciva je teško nadmašiti: sadašnja industrijska proizvodnja dostiže višemilionske vrednosti godišnje, u hlebnim pogačicama se odavno uživa širom Italije i izvoze se u pola sveta.

Jedan od tradicionalnih proizvođača je Maina. Ova velika pekara, koja se nalazi u opštini Fosano u Pijemontu od 1969. godine, a osnovana je pet godina ranije, od tada se specijalizovala za proizvodnju ovih tehnički složenih konditorskih proizvoda od kvasnog testa.

Ključni faktor uspeha kompanije je veoma moderna priroda njenih proizvodnih procesa. Tokom decenija, proizvodni pogoni su kontinuirano proširivani i modernizovani – ne samo sa Weishaupt gorionicima.

Ukupno je instalirano 14 gasnih gorionika tipova WG10, 20 i 30, kao i WM-G10 i 20 – u proizvodnji na pećima i u administrativnom prostoru za grejanje prostorija. Njihova pouzdanost, ekonomična potrošnja goriva i optimizovano upravljanje sagorevanjem bili su odlučujući faktori za partnerstvo između dve porodične kompanije svesne tradicije, koje postoji od 2008. godine.

Fakti
Projekat
Pekara Maina, Fosano, Italija
Proizvod
14 gasnih gorionika
Tip
WG10, WG20, WG30, WM-G10, WM-G20
Snaga
25 - 2100 kW
Primena
Grejanje, procesna toplota

Pekara Maina u Fosanu, severna Italija. (Foto: Maina Panettoni S.p.A.)

Pogled na grejnu centralu kompanije sa Weishaupt gasnim gorionicima tipa WM-G i WG.

U pećima se koriste gasni gorionici Weishaupt WG veličina 10, 20 i 30.

Up